ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ

 

 

 

 

 

 

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ

6ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ   08 &  22/03/2019

 

1Η ΗΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ ή ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΑΛΕΞΙΝΑΤΣ

Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Κραγκούγεβατς ή το Παρατσίν ή Αλέξινατς . Με ενδιάμεσες στάσεις  για καφέ και προαιρετικό γεύμα θα φτάσουμε στο σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων/ταυτοτήτων και αναχώρηση για την Σερβία και την πόλη Κραγκούγεβατς ή Παρατσίν ή Αλέξινατς. Άφιξη στο επιλεγμένο  ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΥΓΕΒΑΤΣ ή ΠΑΡΑΤΣΙΝ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ(ξενάγηση)  -  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό  μπουφέ . Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Βελιγράδι πρωτεύουσα της Σερβίας όπου θα ακολουθήσει η περιήγηση στην πόλη. Μοντέρνα και ζωντανή τίποτα δεν θυμίζει με την ανάπτυξή της το πρόσφατο παρελθόν. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Κοινοβούλιο της Σερβίας, το παλαιό Παλάτι, τον Ναό του Αγίου Σάββα, την πλατεία Δημοκρατίας, πριν καταλήξουμε στον κεντρικό πεζόδρομο του Πρίγκιπα Μιχαήλ, ο οποίος συγκαταλέγεται στους ομορφότερους της Ευρώπης , λόγω της ομορφιάς των εντυπωσιακών κτηρίων από την εποχή του 19ου αιώνα. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Το απόγευμα το «Βασίλισσα του Δούναβη» η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Άφιξη στο επιλεγμένο  ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση)

Πρωινό μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη. Η «Βασίλισσα του Δούναβη», είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Αποτελεί μια μητρόπολη όπου το τεράστιο ιστορικό παρελθόν της γίνεται ένα με το σύγχρονο και μοντέρνο παρόν της με αποτέλεσμα όλα σε αυτήν την πόλη να μοιάζουν ιδανικά και αρμονικά συνδυασμένα. Στην πραγματικότητα όμως, η κοσμοπολίτικη αυτή πρωτεύουσα είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης δύο εντελώς διαφορετικών πόλεων: της Βούδας, στη δυτική όχθη του Δούναβη, και της Πέστης, η οποία βρίσκεται στην απέναντι όχθη. Οι δύο αυτές πόλεις αναπτύχθηκαν ξεχωριστά, ώσπου χτίστηκε η πρώτη κρεμαστή γέφυρα της πόλης, η Chain Bridge και τις ένωσε. Το 1873 οι δύο πόλεις, η πρώτη χτισμένη σε λόφους ενώ η δεύτερη απόλυτα επίπεδη, έγιναν ένα και μαζί προσφέρουν μέχρι και σήμερα αρχιτεκτονικό πλούτο και απίστευτη φυσική ομορφιά.  Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τούτα τα δύο κομμάτια, πού εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη πόλη. Θα  θαυμάσουμε  το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, τη Πλατεία Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχή εκκλησία του Αγ. Ματθαίου, το Πύργο των Ψαράδων που είναι  σύμβολο της πόλη και τον λόφο Γκέλερτ. Ελεύθερος χρόνος .Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο . Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε την βραδιά σας κάνοντας την πιο ρομαντική κρουαζιέρα στον Δούναβη

4Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ(ξενάγηση) – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Βιέννη την πρωτεύουσα της Αυστρίας. Περιήγηση στην πόλη για να δούμε την κρατική Όπερα, τα Δίδυμα μουσεία και στη συνέχεια τη Δακτύλιο Λεωφόρο (Ring). Θα απολαύσουμε τα χειμερινά ανάκτορα τών Αψβούργων (Hofburg), το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο, έργο του μεγάλου Δανού αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν και το νεογοτθικό Δημαρχείο. Ακολουθούν το κρατικό Θέατρο και το Πανεπιστήμιο της πόλης! Φτάνοντας στην πλατεία Ζίγκμουντ Φρόυντ θα παρατηρήσουμε την εκκλησία των ευχαριστιών(Votiv Kirche),  το Χρηματιστήριο της πόλης και θα καταλήξουμε στο κανάλι του Δούναβη και την πλατεία Σουηδίας(Schwedenplatz). Θα επισκεφθούμε την γειτονιά των Ελλήνων με τούς δύο ελληνορθόδοξους ναούς, του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Ο ναός αυτός δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της πόλης(Stephansplatz). Επίσης από την πλατεία αυτή ξεκινάει ένας από τους πιο όμορφους και ακριβούς δρόμους του κόσμου η περίφημη Kärten Strasse. Τελευταία στάση  στη σημερινή ξενάγηση θα αποτελέσουν τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων, γνωστά και ως Schönbrunn. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπεστη, δείπνο. Διανυκτέρευση. Απόψε μπορείτε προαιρετικά να πάρετε μια γεύση από την τοπική παραδοσιακή κουζίνα παρέα με τα φημισμένα τσιγγάνικα βιολιά πίνοντας «αίμα του ταύρου» το πασίγνωστο κρασί τις Ουγγαρίας.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ –ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ ή ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΑΛΕΞΙΝΑΤΣ

Πρωινό μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Κραγκούγεβατς ή το Παρατσίν ή Αλέξινατς. Άφιξη στο επιλεγμένο  ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ ή ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΑΛΕΞΙΝΑΤΣ  – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας .Άφιξη στην Αθηνά αργά το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα.

 

Στις  τιμές περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές,  με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας με δωρεάν WI-FI
 • Έμπειροι  οδηγοί  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων  και έξοδα παρκινγκ.
 • Δωρεάν Wi – Fi  στο πούλμαν και στα ξενοδοχεία παραμονή σας
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις  σε   4**** ξενοδοχείο στην Βουδαπέστη
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις  σε 3*** ή  4****  ξενοδοχείο στο Κραγκούγεβατς ή στο Παρατσίν ή Αλέξινατς
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Ημιδιατροφή σε μπουφέ
 • Ξενάγηση στην πόλη της Βουδαπέστης με επίσημο ξεναγό
 • Ξενάγηση στην πόλη της Βιέννης με επίσημο ξεναγό
 • Ξενάγηση στην πόλη του Βελιγραδίου με επίσημο ξεναγό
 • Έμπειρος    αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 • Φ.Π.Α. εκδρομής
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται.
 • Προσφέρονται  αεροπορικά εισιτήρια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης .

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Δείπνο στα Τσιγγάνικα βιολιά(30€)
 • Κρουαζιέρα στο Δούναβη (20€)

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Τιμή κατ’ άτομο σεδίκλινο/τρίκλινο δωμάτιοΠαιδί έως 12 ετών(με δυο ενήλικες)Μονόκλινο δωμάτιο279€199€379€

 

Είδος εκδρομής: 
Εξωτερικού