ΤΡΙΖΟΝΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Οικογενειακή εκδρομή με τα παιδιά στο μοναδικό κατοικημένο νησί στο Κορινθιακό κόλπo

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την Κυριακή συνάντηση στο κέντρο της Αθήνας,στο Σύνταγμα, στις 7:15. Αναχώρηση με ενδιάμεση στάση για το μαγικό νησί τριζόνια στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου και συγκεκριμένα στα ΧΆΝΙΑ όπου μας περιμένει το καΐκι. Σε 10 λεπτάκια έχουμε περάσει απέναντι. θα έχουμε παραμονή για μπάνιο και φαγητό Τα καΐκια μεταφέρουν το ένα πίσω από το άλλο, σε μερικά λεπτά, όσους αποζητούν να απολαύσουν λίγες στιγμές ηρεμίας και να κάνουν και τη βουτιά τους στις πεντακάθαρες ακτές του μικρού αυτού νησιού με τις γωνιές που μοιάζουν να βγαίνουν από άλλη εποχή. Για την προέλευση του ονόματος του νησιού υπάρχουν τρεις εκδοχές. Η μία θέλει να το οφείλει στο συμπαθές ομώνυμο έντομο, μια άλλη από παραφθορά της λέξης «τριονήσια», καθώς με αυτό το όνομα περιέγραφαν οι ντόπιοι το σύμπλεγμα των Τριζονιών που περιλαμβάνει τα τρία μεγαλύτερα νησιά, και μια τρίτη σχετίζεται με την ύπαρξη τριών θαλάσσιων ζωνών, απ’ όπου μπορεί κανείς να επισκεφτεί το νησί, δηλαδή από Ιόνιο (δυτικά), από Πειραιά (ανατολικά) και από Πελοπόννησο (νότια).

Το σίγουρο είναι ότι το νησί ξελόγιασε και τον τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος, όπως θέλουν οι αναφορές, την περίοδο που έψαχνε να αγοράσει ένα δικό του νησί, επισκεπτόταν συνεχώς τα Τριζόνια και αναζητούσε τρόπο να τα αποκτήσει. Κάποιοι παλαιότεροι θυμούνται ακόμη τις επισκέψεις του με τη θαλαμηγό «Χριστίνα» και το υδροπλάνο. Ο Έλληνας Κροίσος όμως, όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να αποκτήσει το μικρό αυτό νησάκι του Κορινθιακού και έβαλε πλώρη για το Σκορπιό.

Στο νησί θα έχουμε άπλετο ελεύθερο χρόνο μέχρι αργά το μεσημέρι, όπου θα επιστρέψουμε με τα καραβάκια στα Χάνια, και θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την επιστροφή μας στην Αθήνα μέσω ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ με ενδιάμεση στάση, νωρίς το βραδάκι.

Πάντα με την εγγύηση του ROKKOS TRAVEL

 

Είδος εκδρομής: 
Εσωτερικού