ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΣΟΦΙΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

 

 

 

 

 

 

 

 

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

<< ΣΠΑ & ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ>>

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ  23/03/2019 ΕΩΣ 26/03/2019

 1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα θα περάσουμε τα σύνορα για να καταλήξουμε στο Μπόροβετς .Εδώ επέλεξε να κτίσει το χειμερινό του ανάκτορο – καταφύγιο - ο Πρίγκιπας Φερδινάνδος ο 1ος στα τέλη του 19ου αιώνα. Το μικρό ορεινό χωριό που αρχικά αποτελούσε τόπο κυνηγιού για τους Βούλγαρους αριστοκράτες της εποχής, εξελίχθηκε σταδιακά σε ένα από τα πλέον δημοφιλή θέρετρα της Ευρώπης, εδώ και δεκαετίες. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερη την ημέρα για να μπορέσουμε να απολαύσουμε το παλαιότερο χιονοδρομικό κέντρο στη Βουλγαρία. Οι φίλοι του σκι θεωρούν ότι διαθέτει το καλύτερο, ποιοτικώς, χιόνι της Ανατολικής Ευρώπης και γι’ αυτό το συγκαταλέγουν στους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς της Ευρώπης. Οι χιονοδρομικές του πίστες ξετυλίγονται ανάμεσα σε πανύψηλα δέντρα, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό θέαμα και προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες για χειμερινά σπορ, όπως cross - country σκι άλματα και πίστα διάθλου. Για όσους δεν επιθυμούν να κάνουν σκι  το πασίγνωστο θέρετρο προσφέρει άπειρες επιλογές χαλάρωσης και αναψυχής, όπως περίπατος ανάμεσα στα έλατα, ιππασία στο δάσος με τις λίμνες και τα ποτάμια. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ –ΣΟΦΙΑ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ημερήσια εκδρομή για τη Βασίλισσα των Βαλκανίων, τη Σόφια. Εδώ θα δούμε το Καθεδρικό Ναό του Alexander Nevski που στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους και λέγεται ότι είναι το μνημείο που έχει φωτογραφηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Δίπλα απο την εκκλησία του Αγίου Αλέξανδρου Νέφσκυ, βρίσκεται η Βυζαντινή Εκκλησία της Αγ. Σοφίας με τον σταυρό στον κεντρικό της θόλο, ενώ στα δεξιά της κεντρικής εισόδου της, βρίσκεται το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που φωτίζεται από μια αέναη φλόγα στη μνήμη όσων έπεσαν αγωνιζόμενοι για την Βουλγαρία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης το Κοινοβούλιο, η Όπερα και το Εθνικό Θέατρο Ιβάν Βαζωφ, ένα από τα παλιότερα θέατρα στη χώρα, με τη πρόσοψη του να θυμίζει αρχαιοελληνικό κτίριο με τις έξι άσπρες μαρμάρινες στήλες που απεικονίζουν τον Απόλλωνα και τις Μούσες. Αφού θαυμάσουμε την πόλη θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο. Διανυκτέρευση.

4ΗΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Στη διαδρομή θα κάνουμε μια στάση στο  Σαντάνσκι. Η πόλη απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα. Ονομάστηκε έτσι από το επώνυμο ήρωα της απελευθέρωσης της Βουλγαρίας. Στην πόλη υπάρχουν θερμές πηγές, γεγονός που κάνει πολλούς τουρίστες από Βουλγαρία και Ελλάδα να το επισκέπτονται για διακοπές αλλά είναι και γνωστή επίσης για την αγορά της! Στάση για τις τελευταίες  αγορές μας και στη συνέχεια επιστροφή σε Αθήνα/Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις.

    ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορές  - περιηγήσεις - εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τρεις (03) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Μποροβετς
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ημιδιατροφή
  • Αρχηγός – Σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α,  Διόδια,

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, αχθοφορικά, ποτά.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟΔίκλινο / Τρίκλινο δωμάτιοΜονόκλινο δωμάτιο165€210€

 

Είδος εκδρομής: 
Εξωτερικού